CONGRESOS CIENTÍFICOS


2017
- Salamanca (España) - Antimicrobial activity of grape seed extract against food pathogens by indirect impedance measurement

- Salamanca (España) - Antioxidant and antimicrobial activity of different extracts from Vitis vinifera by-products (grape pomace, seeds and stems) obtained by two extraction methods

- Salamanca (España) - Phenolic characterization and sensory evaluation of red wines elaborated with minor red grape cultivars from Castilla-La Mancha

- Salamanca (España) - Minor white grapes from the Spanish region of Castilla-La Mancha and their wines: phenolic and volatile composition

- Reims (France) - Searching for resistance to grapevine trunk disease pathogens among spanish germplasm collections

- Sofía (Bulgaria) - Caracterización de 5 genotipos relictos de vid, localizados en la región de La Mancha (España)

- Sofía (Bulgaria) - Diversity of Spanish grapevines as reflected in the variation of leaf morphology

- Sofía (Bulgaria) - Efecto de la temperatura de maceración sobre la composición fenólica de vinos tintos Petit Verdot

- Sofía (Bulgaria) - Estudio del potencial enológico de Moribel y Tinto Fragoso, dos genotipos de uva tinta de Castilla-La Mancha

- Sofía (Bulgaria) - Potencial enológico de seis genotipos de uva blanca localizados en la región española de Castilla-La Mancha

- Sofía (Bulgaria) - Extractos de pepitas de uva como una alternativa al uso de SO2 en la elaboración de vinos tintos

- Madrid (España) - Subproductos de vid en el control de la fermentación del vino.

- Madrid (España) - Composición fenólica y características cromáticas de vinos tintos elaborados con dos genotipos de uva de Castilla-La Mancha: Moribel y Tinto Fragoso

- Valencia (España) - Aroma characterization of La Mancha Malbec red wines.

- Valencia (España) - Evaluation of the sensory impact of the new wines through fast sensory analysis techniques: Napping®






2012
- Ciudad Real - Evaluación preliminar de los efectos antiproliferativos y citotóxicos de extractos de orujos de uva en líneas tumorales colo-rectales

- Ciudad Real - Optimización de la extracción de compuestos fenólicos naturales a partir de orujos de uva

- Ciudad Real - Aplicación de la Osmosis Inversa y la Liofilización en la Desalcoholización de Vinos Blancos

- Málaga - Identificación de Cylindrocladiella parva y C. peruviana asociadas al pie negro de la vid en España

- Madrid - Efecto de la variedad de vid en el contenido foliar de elementos traza cultivada sobre un suelo calizo de La Mancha

- Tarragona - Actividad esterásica de bacterias lácticas de origen vínico

- Dijon-Reims - Effects of sugar foam amendment on the properties of an acid vineyard soil

- Dijon-Reims - Effect of the grapevine variety on the leaf trace elements content when cultivated in a limy soil of “La Mancha”

- Bordeaux - Influence of grape maturity on color and phenolic compounds of Cabernet Sauvignon and Tempranillo wines from AOC Penedés

- Bordeaux - The Verdoncho cultivar: A synonym case

- Bordeaux - Flavanol 3-glycosides of minority Spanish Vitis vinifera white grape cultivars

- Bordeaux - Grape ripening degree and phenolic composition of Cencibel and Cabernet Sauvignon wines

- Bordeaux - Optimization of proanthocyanidins analysis using pirogalol as nucleophile. Nmr adducts characterization

- Bourdeaux - Esterase Activity of Lactic Acid Bacteria From Wine

- Valencia - Identification of fungi associated with grapevine trunk diseases by fragment length analysis of internal transcribed spacer regions

- Valencia - Occurrence and distribution of fungi associated with grapevine trunk diseases in Castilla-La mancha region (Spain)

- Valencia - Identification of cylindrocladiella parva and c. Peruviana associated with black-foot disease of grapevine in Spain




2009
- Brasil - Efecto de las vinazas de vino sobre los nematodos del suelo en agricultura ecológica

- Davis - Variability of stomatal conductance with leaf water pontential in 5 grapevine cultivars: consequences for water efficiency

- Davis - Skin and seed phemolic composition of merlot (Vitis Vinifera L.) grapes according to different status of water constraint.

- Angers - Flavonol content and molar profiles for authentication of varietal red wines produced in Castilla-La Mancha (Middle-South Spain)

- Angers - Rare Anthocyanins found in garnacha tintorera (V. Vinifere) Grapes

- Zagred - Efecto del riego en la relación isotópica 13C/12C de los azúcares del mosto de uva

- Zagred - Efecto antiprofilerativo de un extracto fenólico de vino tinto exento de antocianos en células tumorales Caco-2

- Zagred - Increase aromatic properties of wines by using sequential inoculations of no-saccharomyces starter (torulaspora and hansenula) and then saccharomyces starter

- Soave - Stomatal behaviour of three minority grapevine varieties grown in the La Mancha region (Spain)

- Ourense - Composición fenólica característica de uva y vino de la variedad garnacha tintorera

- La Palma - Comportamiento de la variedad malvasía aromática en el centro de la península Ibérica.

- Logroño - Efectos de la variación del potencial híbrido foliar en el comportamiento estomático de diferentes variedades de vid (Vitis Vinífera)

- Logroño - 'Albillo de Manchuela' y 'Albillo de Méntrida': Dos variedades de vid cultivadas en Castilla-La Mancha